Voja Bešić Band
S3ngs
Klub Doma omladine Beograda
25. april 2014.

28. april 2014.

 
 
 
  Kao uvertira u kulturološku razmenu izmedju Beograda i Zagreba, u organizaciji koncertne agencije RockSvirke.com, u petak uveče u Klubu Doma omladine Beograda (bivšem Pogonu) održan je zajednički nastup Voja Bešić Benda i grupe S3ngs.

Kao domaćin, Boja Bešić Band je nastupio u četveročlanoj postavi koju čine Marko Milivojević (bubnjevi), Đorđe Đuričko (bas i glas), plavokosa pevačica Slađana Vitezović Lu koja se smenjivala na glavnim i pratećim vokalima i Vojislav Bešić Beške (plava gitara, glas, osmeh i čuveni brkovi!). VBB su nešto preko sat vremena demonstrirali svoje vokalno a pogotovo instumentalno umeće pred nažalost malobrojnom pubikom. Koncert su otvorili numerom "Pitt Bull", poznate iz Bešketovog projekta zvanog The Glissers. Naravno u centru pažnje bile su numere sa njihovog prvog singla "Donde Esta Maria" i "Zaratustra".



Miks zvuka je malo progutao vokale koji nisu bili sasvim jasni, ali i pored toga svirka je bila žestoka, precizna i puna energije. Marko na bubnjevima je posebno briljirao, zanosna pevačica Lu u crnoj pripijenoj haljini i sa crvenim pojasom je bila baš cool, a Beške je koristio wah wah pedale u pojedinim pesmama. Bilo je tu punokrvnog rokenrola, ali i drugih uticaja - pomalo jazz funk ugođaja, grleno pevanje a la Hun Hur Tu u jednoj pesmi, ponešto bluza, dakle nadasve zanimljivo. U poslednjoj pesmi Beške se dohvatio usne harmonike i odsvirao stari hit grupe Bezobrazno zeleno, čiji je bio član, "Gibaj se" na opšte odobravanje publike. Oznojeni ali zadovoljni članovi benda napustili su binu i prepustili je svojim madim kolegama.



Zagrebačka grupa S3ngs deluje kao power pop petorka (bubanj, bas, dve gitare i klavijature). Bend postoji od kraja 2006. godine i do sada su održali više od sto koncerata u Hrvatskoj i regionu. Među značajnije nastupe pominje se koncert na INmusic Festivalu 2007. godine a bili su i predgrupa Manu Chao La Ventura u zagrebačkom Domu sportova. U njihovom muziciranju primetni su različiti rock uticaji od brit popa preko indie zvuka do yu punk-rocka.



Na svom prvom nastupu u Beogradu promovisali su svoj drugi album Costa S3ngsia, objavljen 2013. godine, koji možete besplatno preuzeti sa zvaničnog sajta grupe S3ngs. Iako je publici bio nepoznat njihov materijal, dobili su podršku od malobrojnih prisutnih posetilaca. Čuli smo presek pesama iz njihove dosadašnje karijere, gde su odskakale dve balade i pesme "Japan" i "Univerzalka". Vrlo simpatični nisu se dali omesti činjenicom nedostatka publike već su pošteno odsvirali svoj materijal, mladalački zaneseno i sa puno humora.

Sve u svemu, bilo je to prijatno BG-ZG r`n`r veče.

tekst - slobodan vlaketić
foto & Video - nebojša mićković

 
 

koncerti


Zoran Predin
Dom omladine Beograda
26.12.2013.




Kultur Shock
Dom omladine Beograda
08.12.2013.




Stray Dog / Ti
Dom omladine Beograda
06.12.2013.




James Leg
Gun Club, Beograd
01.11.2013.




Mark Lanegan
Dom omladine Beograda
22.10.2013.




Peter Gabriel
Kombank Arena, Beograd
05.10.2013.




Roger Waters
Kombank Arena, Beograd
01.09.2013.




Calexico
Kalemegdan, Beograd
07.08.2013.




YU grupa
Novobeogradsko leto 2013
Blok 45, Novi Beograd




Eric Burdon & The Animals
Kombank Arena, Beograd
15.07.2013.